Kõige hullem on see, et ma ei näe praegu meeskonda, keda kindlalt võita võiksime,” ütles Eesti koondise peatreener Jaan Tults.

Neljapaat Tõnu Endreksoniga eesotsas vajas eile nelja meeskonna konkurentsis vähemalt teist kohta. Veel poolel maal oldi ·veitsi ja USA järel kolmandad, kuid distantsi teisel poolel vajusid ameeriklased ära. ·veits sai aja 5.47, Eesti 5.48. “Olümpiale viib eeldatavalt aeg 5.45-5.46,” arvas Tults.

Jüri Jaanson ühesel ning Igor Kuzmin ja Andrei Jämsa paariskahesel võitsid oma lohutussõidu. Seejuures oli eriti muljetavaldav Kuzmini ja Jämsa esitus. Nad lõpetasid väga hea ajaga 6.19,80 ning edestasid paari–kolme sekundiga tugevate sõudemaade Sloveenia ja Valgevene paate. Sloveenia kahepaadi esinumber on koos Iztok Copiga Sydney olüm-piavõitjaks tulnud Luka Spik.

Jaanson näitas nagu eelsõiduski aega 7.01. Ta edestas ukrainlast Volodimir Pavlovskit nelja ning ameeriklast Michael Perryt kümne sekundiga. Nii ühe– kui kahepaatide konkurentsis peetakse kolm poolfinaali. Iga sõidu kaks paremat pääsevad A–, kolmas-neljas B–finaali. Siingi teenivad olümpiapileti 11 esimest ehk kõik A–finalistid ja B–finaali viis paremat.

“Kahepaat üllatas tõesti meeldivalt, aga ka Jaanson võitleb kenasti ja asub tõusulainel. Kindlasti lisas võit Pavlovski üle kõvasti kindlust, temas näen praegu reaalseimat olümpianormi täitjat,” lausus Tults.