Eelmisel hooajal astus jõuliselt esile Eesti neljapaat, ehkki kevadel vigastada saanud Leonid Gulovi asemel tuli teistega kiirkorras kokku klapitada Igor Kuzmin. Paatkond (koosseisus veel Tõnu Endrekson, Silver Sonntak ja Andrei Šilin) murdis end aga kiiresti MK–etapil finaali. Sähvatus ei jäänud ainukeseks.

“Neljane on end praktikas näidanud. Nüüd on vaja teha kvalitatiivne hüpe, sest mitu noort koondist tuleb alt peale. Meie siht on Ateena olümpiamängude medal, selle nimel kogu tegevus käib,” rääkis Tults.

Peatreeneri sõnul peaksid kindlad neljases istujad olema Endrekson ja Gulov. Kaks ülejäänut tuleb leida kolmikust Kuzmin, Sonntak, ·ilin. “Paljugi sõltub sellest, milline on iga mehe tugevus ühepaadil. Neljase kõik liikmed peaksid jõudma umbes Jaansoni tasemele, suutma kaks kilomeetrit sõuda vähem kui seitsme minutiga.”

Tultsi teatel püüab Jaanson veelkord end tõestada ühepaadil. 1990. aasta maailmameistri eesmärk on olümpiamedal — seda neljakordsel olümplasel veel pole. Sõudeliit soovib aga kahese või neljasegi tõsta medalikonkurentsi.

“Kui ühel hetkel näeme, et neljane ei liigu nii nagu peab, võib juhtuda, et Gulov ja Endrekson jätkavad kahepaadis,” lubas Tults karmilt.

Horvaatias rassis kuus meest. Tultsi rõõmustas asjaolu, et vastutuules sõidetud seitsmekilomeetrise kontrollstardi ajal liikusid mehed üsna ühtlaselt — kõik mahtusid ühe minuti sisse. Võitis Endrekson Kuzmini, Gulovi, ·ilini, Sonntaki ja Andrei Jämsa ees.

“Kuzmin, nagu Endrekson või Sonntakki, ei säranud noorteklassis, kuid areneb nüüd üha. Tal on loomulik vere hemoglobiinitase väga kõrge — 185 grammi liitri kohta. Meie alal see õnneks startimist ei sega. Val di Fiemmes poleks teda vist linna piiridessegi lastud,” muigas Tults.

Sõudekoondis plaanib osaleda kõigil kolmel MK–etapil. Esimene neist peetakse mai lõpus–juuni alguses Milanos, kaks järgmist Münchenis ja Luzernis. MM peetakse augusti lõpus samuti Milanos, seal jagatakse igas meid huvitavas klassis välja 11 esimest olümpiapiletit. Kodune hooaeg läheb lahti kuu lõpus Emajõe karikavõistlustega, selle põhjal pannakse paatkonnad paika.