Esimese treeningulaagri teeb Nool Daley Thompsoni juhendamisel juulis.

"Võtame Sierra Nevadasse kaasa ka islandlase Jon Arnar Magnussoni," teatas Nool pärast eelmise nädala lõpul saavutatud kokkulepet. "Kas Thompson jääb mind nõustama Sydney olümpiamängudeni, otsustame Hispaanias. Siis lepime ka kokku, palju ma talle treeneriteenuse eest maksma hakkan."

1978. aastal Euroopa meistrivõistluste hõbemedaliga suurele areenile astunud 40-aastane Daley Thompson valitses maailma kümnevõistlust pikka aega suveräänselt. Ta pälvis kaks olümpiakulda (1980, 1984), lasi enda kaela riputada kõigi aegade esimese MM-kulla (1983), teenis kaks EM-tiitlit (1982, 1986) ning püstitas maailmarekordeid.

"Ma hoian end praegu vormis ainult jalgpalliga," ütles Thompson nädala eest Götzises Eesti Päevalehele, kuid kümnevõistlejate andmeil valdab ta endise headusega ka kergejõustikku.

"Vabakutselise treenerina ringi liikuva Daley käe all on tulemuslikku tööd teinud näiteks hollandlased ja austerlased, tähendab mehed nendest riikidest, kus ala töötab süsteemselt," rääkis Nool. "Noortele tähendab sellise autoriteedi näpunäide tohutult palju. Ise mäletan, millise tähelepanuga ma poisipõlves telerist Suure Daley sooritusi jälgisin."

"Ma loodan Daley käe all edendada sprinti, kaugushüpet ja tõkkejooksu, aga eelkõige tahan õppust võtta tema tohutust häälestumisvõimest," lisas Nool, kes sel nädalal aitab Eestit Euroopa karikavõistluste teises liigas.

"Tel Avivis hüppan ilmselt teivast ja jooksen teatesprinti, kuid võtan kaasa teistegi alade vahendid. Vigastatud kubemelihas ei anna enam tunda, vahepeal tõrkunud käsi läheb iga päevaga sirgemaks."