Hiigelskooridega võite tuleb ette mitte ainult Eesti korvpalli meistriliigas: isegi NBA valitsev meister võib mängu kaotada enam kui 40 punktiga.

Üleeile õhtul hoo sisse saanud järjekordne maailma tugevaima korvpalliliiga hooaeg algas suure pauguga. Võimsate sekka tagasiteel olev Chicago Bulls nüpeldas tiitlikaitsjat võõrsil 108:66!

Enne mängu toimunud NBA meistrisõrmuste üleandmise järel oleks Miami toetajatel olnud targem koju minna. Kui avaveerand ei tõotanud midagi väga hullu – see kaotati 16:22 –, siis järgmised 12 minutit olid juba katastroofilised. Bulls tabas 79 protsenti visetest Heati 29 vastu ning võitis veerandaja 37:14.

Ainukesena oli valitsevatest meistritest omal tasemel Dwayne Wade, kes viskas 25 punkti, ükski teine Miami mängijatest kahekohalist punktisummat täis ei saanud.

Heati peatreener, legendaarne ja kõikenäinud Pat Riley ei võtnud alandavat kaotust üleliia südamesse. “Tere tulemast tagasi reaalsusse,” ütles ta. “Ilmselgelt oli mäng täielikult ühepoolne ja midagi erilist sellest rääkida ei ole. Meile näidati, kui palju on veel vaja tööd teha.”

Tiitlikaitsja seni suurim lüüasaamine sügiseses esimeses kohtumises pärines 1982. aastast, kui Los Angeles Lakers kaotas 15 silmaga. Ka siis pidi kaotuse treeneripingil üle elama

Riley.

Debütant lahkus murtud ninaga

Heati staarmängija Shaquille O’Neal, kelle panuseks jäid tagasihoidlikud seitse punkti ja viis lauapalli, jäi samuti rahulikuks. “Kõik saab korda, pikk hooaeg on ees.”

Ka Chicago mängijad hoidusid enneaegsetest pidustustest, kuigi pärast Michael Jordani lahkumist on meeskond olnud aastaid peksupoisi rollis. Uus tõus sai alguse alles üle-eelmisel hooajal, sel suvel hangiti endale korvi alla ülimalt tõhus lisajõud Detroit Pistonsist NBA neljakordse parima kaitsemängija Ben Wallace’i näol.

Chicago võistkonnas oma NBA debüüdi teinud Tyrus Thomase jaoks lõppes mäng märkimisväärse, kuid õnnetu juhtumiga. Nimelt jäi tema nägu kogemata ette Heati mängija James Posey küünarnukile, mis  purustas “kollanoka” ninaluu. “Sellest juhtumist saab rääkimiseks hea loo,” naljatas kinniteibitud ninaga Posey. “Esimene mäng, esimene murtud ninaluu – tere tulemast ellu, poisike.”