“Eks klubivahetuse põhjus oli seegi, et TVMK-s polnud mul liidrirolli. Teine treener pole ikkagi minu töö,” rääkis varem Maardu Levadiat ja Viljandi Tulevikku juhendanud Ratnikov. “Peatreeneri töö annab adrenaliini ja just seda ma Tammeka noore meeskonnaga ilmselt saan.”

Tunnustatud treenerile tehti mujaltki pakkumisi. “Kasahstanis pakuti kohta ja kõva raha, kuid ma ei taha sinna perekonna pärast sõita. Samuti pakuti tööd Leedus.”

Tartu klubi üürib Tallinnas elavale Ratnikovile ülikoolilinna korteri, kuid tema perekond jääb endiselt Tallinna. “Mis teha, jalgpallitreeneri amet on selline koeraelu,” naeris Ratnikov.

Tänavu napilt meistriliigasse püsima jäänud Tammekal on uueks hooajaks raskusi meeskonna komplekteerimisega, sest lahkumas on kaks võtmemängijat. Poolkaitsja Aivar Anniste tegeleb endale välisklubi otsimisega. Teine keskväljamootor Ott Meerits läheb välismaale õppima. “Kahju, et nad lahkuvad. Anniste on Tammeka võtmemängija,” ütles Ratnikov. “Kui ta omale aga välismaal uut klubi ei leia, siis peaks ta Tartus jätkama.”