"Proovisime algusest lõpuni arendada kiiret ja agressiivset mängu, et paremini valmis olla oluliseks kohtumiseks Kaleviga," ütles tartlaste peatreener Teet Laur. "Ülesanne õnnestus täita, erilist rõõmu valmistas 36:15 pealejäämine lauavõitluses. Keila üritas küll, aga ei saanud lauapallide hankimisel kuidagi vastu."

Pärast ebakindlust neljanda ringi viimastes mängudes oli kohtumine Keilaga Deltale oluline eneseusu taastamiseks. "Mehed häälestusid korralikult ja suutsid hästi võidelda. Kahe ebaõnnestunud mängu järel taastas kindluse ka Tanel Tein," rääkis Laur. Põhimängijad tõid Deltale ühtlaselt punkte, resultatiivseimad olid Tein ja Marti Lasn 18 ning Jaanus Liivak 16 punktiga.

Põnevat mängu jätkus 15 minuti jagu. Paari–kolme punktiga juhtis kord üks, kord teine, Keilal nõelas valusate kolmepunktivisetega Chris Moore. "Olime algul pisut uimased. Vahe hakkas meie kasuks kalduma siis, kui saime kaitse pidama," ütles Laur. Poolaja võitis TÜ–Delta 46:40. Teisel poolajal püsis põhiliselt tartlaste 8–12 punktine edu, viimase seitsme minutiga kärises vahe suuremaks. Keilale tõi Moore 22 ja Priit Pihela 15 punkti.

Tallinnas võitis Kalev Ehitustööriista 98:57 (50:23) ja Nybit Jüri Basketi 95:78 (46:46). Nybitile tõi Valmo Kriisa 26, Jürile Mark Shein 22 punkti. Kui juba tükk aega varem oli sisuliselt selge, et Ehitustööriist peab ainsana jääma play–offi ukse taha, siis nüüd pole tal Jüri Basketi edestamiseks enam ka teoreetilist varianti.