"Kui raha oleks, harjutaksin varakevadel lõunas, tõenäoliselt Hispaanias," ütles Jaanson eile. "Aga raha ei lisandu praegu kusagilt, elan mullu säästetud sponsorsummast ega saa pikematele reisidele mõelda. Näib nii, et mind hakatakse vaikselt maha kandma. Kui korraliku tulemuseni jõuan, siis toetajate meel muidugi muutub, aga rahata on raske võiduks valmistuda."

Jaanson pääses Pärnu jõele juba märtsi esimestel päevadel, kuid siis läks ilm uuesti külmaks. Vägisi jätkamine terviserikke kaasa tõigi ning nüüd tuleb üht töölõiku otsast alustada. "Minu vanuses tähendab selline treenimisviis lollimängimist. Ma pole enam poisike, mul pole noore mehe tervist," tõdes MK-sarja kahekordne võitja.

Jaanson harjutab kodus hooaja alguseni. Esimene tähtsam regatt toimub 30. maist 1. juunini Münchenis, avades maailma karikavõistlused. "Võistlen varemgi, aga mitte tulemuse peale," ütles Jaanson. "Võimalik, et võtan isegi Müncheni regatti kergemalt, sest planeerin vormiharja suve teise poolde, Prantsusmaal toimuvateks MM-võistlusteks."

"Loodetavasti läheb mõne päeva pärast soojemaks," lisas Jaanson lumesadu vaadates.

GUNNAR PRESS