Kardolus jõudis esikohamatšini pärast kahte lisaajale läinud heitlust: veerandfinaalis alistas ta ainsa Eesti vehklejana esikaheksasse jõudnud Nikolai Novosjolovi 12:11 ja poolfinaalis lõunakorealase Seung Kimi 11:10.

Novosjolovi ja Kardoluse matš oli pingeline, kusjuures tundus, et trumbid on meie mehe käes. Kuigi esimese torke tegi hollandlane, juhtis esimese kolmeminutilise kolmandiku järel Novosjolov 2:1. Teise kolmandiku järel oli seis viigis 3:3. Otsustaval kolmandikul pääses Novosjolov ette 7:4. Aega jäi veel 1.44. Maailma edetabeli üheksas, Kardolus jõudis 8:8 viigini 57 sekundit enne lõppu. Novosjolov pääses taas kahe torkega ette (10:8, aega 22 sekundit), kuid vaid viis sekundit hiljem oli seis tasa 10. 11 sekundit enne normaalaja lõppu torkas Novosjolov ja sai neli sekundit hiljem torke sisse. Lisaaeg jäi üürikeseks, Kardolusel kulus võidutorke sooritamiseks vaid kolm sekundit.

“Väga kurb on, saal nii toetas,” nukrutses neljandat korda MK etapil kaheksa parema hulka jõudnud Novosjolov. “Sellega on minimum täidetud,” hindas ta oma kohta.

Novosjolov kinnitas, et nii kaugele jõudmisel vedas tal loosiga. “Sain keskmised vastased, siiani realiseerisin oma šansi. Kardolus oli kaheksa hulka jõudnuist parim mõeldav vastane. Lasin käest võimaluse enamat saavutada.”

Laupäeval toimunud valikvõistluselt pääses 64 tugevama hulka kümme Eesti vehklejat, neist kaheksa pudenesid välja juba avaringis. 32 tugevama hulka jõudis veel vaid Sergei Vaht, kes siis kaotas Kardolusele 11:15.

Koondislastest Meelis Loit kaotas maailma esinumbrile Christoph Marikule (Austria) 9:15 ja Kaido Kaaberma Igor Reizlinile (Ukraina) 8:15. “Vastane oli antud momendil minust tugevam,” tunnistas Kaaberma.