Eelmise aasta võitja Tõnu Endrekson sai isikliku rekordiga 2.42,8 teise koha, kolmas oli sakslane, kuuekordne maailmameister Matthias Siejkowski, neljas Jüri Jaanson.

Tosina mehe finaalis alustas kõige hoogsamalt Endrekson, lõpp aga oli tugevam Valgevene paarisneljase eessõudjal Šurmeil.

“Minu plaan oligi kohe tugevalt alustada. Tahtsin isiklikust rekordist sekundi kärpida, see õnnestus, aga sellest ei aidanud. Kaks sekundit kiiremini tõmmata aga oleks olnud juba liiga palju tahta,” kommenteeris Endrekson. “Kui ergomeetril hakkad väsima, siis tehnika ei lagune nii kergesti nagu see vee peal võib juhtuda.

Teadsin, et Šurmeil on väga tugev lõpp, seepärast tema võit mind ei üllatanud.”

Šurmeidki ei üllatanud võit, küll aga pisut võimas võiduaeg. “Teadsin, et Tõnul on hea algus, mulle aga meeldib lõpetada hea finišiga,” rääkis valgevenelane.

Veebruari lõpul Bostonis toimuvale sisesõudmise MM-ile läheb küll teise koha saanud Endrekson, kuid mitte Tallinna võistluse võitja, MM-ilt hõbedagi võitnud Šurmei, sest välishooajaks valmistumisel lähevad Eesti ja Valgevene meeste plaanid lahku.

“Võrreldes eelmise aastaga tunnen end paremini. Kuid MM-il tuleb juba finaalijõudmise nimel rohkem pingutada, ei tea, kuidas see õnnestub,” rääkis Endrekson. Eesti koondis valmistub hooajaks veebruaris ja märtsi alguses Otepääl harjutades, seejärel minnakse Kreekasse vett proovima. “Sõidame seal ühesel ja kahesel, ei tea veel, kas neljapaat saab selleks ajaks valmis. Meil on paika pandud, et proovime sel hooajal neljasel. Tunnen ka ise, et olen selleks rohkem valmis.”

Šurmei aga jätab sise-MM-i vahele, sest Valgevene koondisel on selleks ajaks planeeritud treeninglaager. “Mulle on alati laagrid meeldinud, hakkame valmistuma MM-võistlusteks,” kinnitas Šurmei. “Meie esmane eesmärk on kindlustada pääs Ateena olümpiamängudele, kuid mõtleme finaalipääsust, miks mitte ka medalist.”