Teisipäeval, 2. juunil kell 18 avatakse pidulikult rahvusvahelistele nõuetele vastav Võru Spordikeskuse staadion, teatab Võru Linnavalitsus. Päeva naelaks kujuneb 100 m jooks võrulasest tippsportlase Andres Raja osavõtul ning vahetult peale seda toimuv "sajandi matš" jalgpallis, kus kohtuvad FC Flora ja Võru JK. Võistlusi kommenteerib legendaarne spordireporter Lembitu Kuuse.

Staadioni valmimisega on lõpule jõudnud ühe kauaoodatud spordikompleksi valmimine, millega on loodud suurepärased tingimused jalgpalli ja erinevate kergejõustikualadega tegelemiseks. "Uskumatu on mõelda, et veel 2004. aastal laius siin võsa oma täies hiilguses. Nüüd aga, ainult mõned aastad hiljem, on tänu 2006. aastal avatud sisehallile ning 2009. aastal avatavale staadionile Võru linna elanikel kindlalt Vabariigi parimad sportimistingimused," lausus Võru abilinnapea Innar Mäesalu.

Võru Spordikeskuse staadion valmis 2008. aasta oktoobris. Valminud kergejõustiku- ja jalgpallistaadionil on 400-meetrine jooksuring kuue rajaga, kaheksarajaline sprindisirge, täismõõtmetes siirdemuruga jalgpalliväljak ning kõik võimalused kergejõustiku välialade harrastamiseks. Staadioni tribüünile mahub istuma 1630 pealtvaatajat.

Kokku kulus staadioni ehitamiseks 23,8 miljonit krooni. Staadioni ehitaja leidmiseks korraldati riigihange, mille võitis aktsiaselts Merko Tartu.