Maardu linnavolikogu keskfraktsiooni aseesimees Nikolai Degtjarenko ütles: "Tänase hääletamise tulemus näitab, et iga võimu allikas on rahvas. Kes selle unustab, see ei oma ka šanssi jääda linnapea toolile. Valev Kaldi linnajuhi kohal olemise ajalugu jäi lühikeseks, kurvaks, aga õpetlikuks. Linna juhi ametikoht ei ole lisandus välissõitudele ja parteiüritustele. Linna juhi ametikoht ei ole magusate kookide ja ametikohtade jagamine oma sõpradele ja lähikondlastele. Linna juhi ametikoht on pidev kompromisside otsing, raske, igapäevane töö kõikide linnaelanike huvides. Keskfraktsiooni saadikud on valmis õla alla panema, ulatama käe koostööks nendele, kes on valmis töötama linna arengu nimel, täitamaks Maardu elanikele antud valimislubadusi."

Maardu linnavolikogu keskfraktsiooni esimees Väino Moor kinnitas, et umbusalduse avaldamise põhipõhjusteks on linnapea poolt koalitsioonilepingu rikkumine, sest koalitsioonilepingut tuleb ellu viia mõlema koalitsioonilepingu osapoole poolt, sealhulgas kaadri paigutamisel vastutavatel positsioonidele linnavalitsuses.

Peale selle on umbusalduse avalduse põhjustena toodud "nõiajaht" linnavolikogu liikmetele, et vabaneda linnapea talle isiklikult ebamugavatest inimestest, linnavolikogu liikmete ja abilinnapeade otsuste ja nõuannete ignoreerimine, ja see, et ta ei oska töötada meeskonnas koos oma kolleegidega.

Linnavolikogu liikmed olid tõsiselt häiritud linnapea komandeeringutest juba siis kui ta töötas aselinnapeana, sõites näiteks Euroopa vasakjõudude kongressidele linna raha eest. Ka oma viimasele komandeeringule Lätti suundus ta linna mikrobussiga, jättes transpordita puuetega lapsed, teatas Keskerakond.