Kuna koalitsiooni apteegireformi töörühmas ei ole üksmeelt, kas siis võib eeldada, et need erimeelsused kanduvad üle ka tänasesse hääletusse?

Võib arvata küll, et ei hääletata üksmeelselt. Apteegireform ei ole koalitsioonileppe punkt. Koalitsiooni töörühmas ei saavutatud samuti üksmeelt ja seal osales ka sotsiaalminister Tanel Kiik, kes seda punkti [avamist] kindlasti ei toeta.

Küsimus on ka selles, et Keskerakond on tegelenud apteekide küsimusega väga kaua, juba riigikogu algusaastatest. Meil oli pärast taasiseseisvumist proviisoriapteekide süsteem, Toomas Vilosius [sotsiaalminister 1994-1995 ja 1995-1996] tegi selle ümber. Siis tuli Siiri Oviir ministriks ja sellest ajast oleme tahtnud tagasi pöörata proviisoriapteekide poole, lahutada jae- ja hulgimüüjad.

On imekspandav, et riigikogu eelmine kooseis tegi sellise apteegireformi eelnõu, mis seda taotles, ja loomulikult olime väga rahul, et kõik erakonnad koos tegid. Ja nüüd, kui mõni kuu enne tahetakse see kõik tagasi keerata ning seda väga kiiruga, tundub see muidugi imelik.