Pai aga lükkas jutud võimalikust tülist ja enda vallandamisest ümber. Ta selgitas, et kuna ei saa korraga olla nõukogu esimees ja kunstiline juht, tuli tal lihtsalt nõukogu esimehe kohalt tagasi astuda ja nüüd jätkab ta kunstilise juhina. „Me kindlasti räägime temaga läbi lepingu tingimused ja kui need sobivad mõlemale poolele, siis ta jätkab,” sõnas Aas.
Taavi Aas

Tallinna linnahalli nõukogu esimees Meelis Pai sõlmis möödunud nädalal töölepingu linnahalli kunstilise juhi ametikoha täitmiseks. Pai kahel toolil istumises vastuolu ei näe, kuid linnavalitsus otsustas ta nõukogu esimehe kohalt vabastada. Kunstilise juhi ametis saab aga Pai tõenäoliselt jätkata.

Aas ütles olukorda kommenteerides eile linnahallis, et Pai oli töölepingu ettevalmistamisega seotud, kuid linnavalitsus polnud lepingusse kirja pandud tingimusi näinud. Aas sai sellest teada eile ja seejärel otsustas linnavalitsus Pai linnahalli nõukogu esimehe kohalt vabastada.

Pai: leping on korrektne

Pai usub, et pole midagi valesti teinud. „Ma ei ole endaga sõlminud ühtegi lepingut. Ma ei ole juhatuse liige ja ma ei ole ka raamatupidaja, kellega ei või nõukogu lepingut sõlmida. See on kunstilise juhi leping – täiesti korrektne, seaduslik leping,” rõhutas ta.

Pai nentis siiski, et võib tõesti tunduda, et ei saa korraga olla kunstiline juht ja tegeleda arendusplaanidega ning olla ka nõukogu esimees. „Selles mõttes on see tagasikutsumise otsus õige võib-olla,” nõustus ta, ehkki möödunud nädalal lepingut sõlmides ta huvide konflikti ei tajunud.

Pai rõhutas, et nõukogu igapäevasesse tegevusse ei sekku, vaid käib koos, annab suuniseid ja jälgib protsesse. Juhatus ja ka näiteks kunstiline juht tegelevad aga igapäevase tööga. „Igapäevast tööd on siin tõesti palju,” kinnitas Pai, viidates arengukavadele ja kokkulepetele. „See on suur maja ja siinsed üritused nõuavad kahe-kolmeaastast ettekokkulepet, et me pärast poleks situatsioonis, kus maja on valmis, aga kedagi ei ole siin konverentsi korraldamas või lavale astumas.”
Linnahall

Praegu paistab, et Pai saab linnahalli kunstilise juhina jätkata. „Me kindlasti räägime temaga läbi lepingu tingimused ja kui need sobivad mõlemale poolele, siis ta jätkab,” sõnas Aas. Pai kavatseb jätkata. „Taavi Aasaga leppisime kokku, et istume maha ja vaatame lepingupunktid üle,” ütles ta ja lisas, et tema hinnangul on sõlmitud üsna tavaline leping.

Pai sõnul oleks ta ühel hetkel niikuinii linnahalli kunstiliseks juhiks saanud. „Ma olen aasta aega arendusega tegelenud ja tegelikult minu volitused nõukogu liikmena lõpevad niikuinii koos kohaliku omavalitsuse valimistega. Kas asuda tööle nüüd või hiljem – eks kuskil see aeg pidi tulema, kui tahta siin jätkata,” lausus ta.