Kuid President kohtus Narva jõudes ka kohalike inimestega, arutledes nendega probleemide üle vene keeles ning võttes vastu häid soove. Koos linnapea ning presidendi saatjaskonnaga käidi mööda Narva promenaadi, ringkäigu said kaasa teha nii meediaväljaanded kui ka heasoovlikud linlased.

„Narva on küll väga eriline, kuid kõige paremas mõttes tavaline Eesti linn. Siin töötades on võimalik kohtuda paljude toredate inimestega ja kindlasti saab piirkond ka pisut suuremat tähelepanu, mis aitab murda neid stereotüüpe, mis võib-olla kellegi peas seoses Narvaga veel on,” selgitas riigipea poolteist aastat tagasi välja käidud plaani põhjuseid.

,,Mulle on jäänud mulje, et Narva ongi tavaline Eesti linn,” ütles president ajakirjanikele.

Küsimusele, mis tunne oli presidendil rääkida linnakodanikega vene keeles, nende inimeste emakeeles, kostis Kaljulaid: ,,Ma kahtlen, et ma rääkisin nende inimestega nende emakeeles, sest nad omasid oma juuri mujal kui Venemaal.”

President astus kohvikus inimestele ligi, puhus nendega juttu ja päris, kust nad pärit on. Ta istus kohvikulauda koos kohalike daamidega, kes lõunaeinet nautisid. Neljakesi arutati elu üle Narvas, räägiti heast ilmast ning ilusast suvest, mis Eestis sel aastal olnud on.