Sellele vastavalt toetatakse 117 miljonit ameeriklast 300 kuni 1200 dollariga ning nii suurkorporatsioonid kui väikeettevõtted saavad nautida maksude alanemist, mille eesmärk on jätkuvate investeeringute kindlustamine, kirjutab Financial Times.

Demokraatide eestkõneleja Nancy Pelosi sõnul on tegemist märkimisväärse abipaketiga, mis eelkõige suunab raha tavakodaniku kasutusse, kuid see ei tähenda, et valitsuse poolsed abinõud valulise majanduse aitamiseks oleks ammendunud.

Lühike aeg millega jõuti majandust elavdava paketi osas kokkuleppele näitab kaheparteilise Washingtoni muret ning huvi kiirete lahenduste vastu, mis aitaksid maailma suurimal majandusel pääseda majanduse allakäigust. Poliitilised vaidlused jõudsid haripunkti selle aasta alguses ning äsja vastu võetud otsused peaksid reaalselt rakenduma kõige varem maikuus.

Abipaketti on kritiseeritud, sest see suurendab toidutalongide arvu, pöörab vähest tähelepanu töötute olukorra parandamisele ning ei eralda raha infrastruktuuri arendamiseks.