Liam Fox teatas vajadusest muuta brittide panust ja rolli Afganistanis koos välisministri William Hague ja rahvusvahelise arenguabi ministri Andrew Mitchelliga (kõik konservatiivid - toim) Kabuli külastades. Ehkki välisminister Hague kinnitas toda sõjast laastatud riiki külastades, et Ühendkuningriik ei kavatse riigi senise Afganistani-poliitika strateegilist muutmist, viitas Fox omalt poolt selgelt vajadusele Suurbritannia panust ja osalust muuta, vahendavad briti lehed.

The Times'ile antud intervjuus lausus Fox, et britid pole "globaalsed politseinikud" ning Ühendkuningriigi osaluse eesmärk on Afganistani sõjas julgeoleku parandamine kodumaal ning mitte parandada "katkise 13. sajandi riigi" haridussüsteemi.  "Me peame üle vaatama nii ootused kui ajalise horisondi," sõnas Fox. "Meie tähelepanu peab olema [Suurbritannia] rahvuslikul julgeolekul."

Kaitseministri sõnul soovib ta näha briti sõdurite - keda on Afganistanis ligikaudu 10 000 - kodumaale naasmist nii pea kui võimalik ning ühtlasi välistas Fox briti vägede ümberpaigustamise Helmandi provintsist näiteks naaberprovintsi Kandahari.

Pigem vasakpoolse orientatsiooniga The Guardian märgib, et Foxi sõnavõtt on vastuolus arenguabi ministri Mitchelli omadega, kes pidas riigi ülesehitamist üliolulise tähtsusega ülesandeks. "Me peame tagama selle, et aitame Afganistani inimestel toimivat riiki ehitada," lausus Mitchell Kabuli poliitikutega kaasa lennanud briti ajakirjanikele. "See tähendab põhihariduse ja tervishoiuasutuste võimaldamist ning ühtlasi tuleb tagada see, et inimestel oleks tööd ja neil on võimalik endale elatist teenida."

Ministrite Afganistani külaskäik langes ajale, mil sealses sõjas hukkus uue valitsuskoalitsiooni ametisoleku ajal esimene sõdur. Kokku on Afganistanis hukkunud 286 Ühendkuningriigi sõdurit.