Soome kütid lahkuvad

Enim edu Bruno tabamisel loodeti just juuni alguses Baierimaale saabunud viielt Soome karukütilt ja nende kuuelt jäljekoeralt. Soomlaste ülesandeks seati pruunkaru uimastamine, mille järel võimud looma lähedalasuvasse loodusparki plaanisid toimetada.

Kuid karuküttidega sõlmitud kahenädalane leping saab reedel läbi ja Bruno seikleb endiselt looduses. Ebaedu põhjustab nii karujälgi kuivatav kuumus kui ka soomlastele harjumatu mägine maastik. Bruno on ka kaval, ujudes jäljeküttide maharaputamiseks veekogudes ning tegutsedes enamasti vaid öövarjus.

Pärast reedet võib kavalus noorele karule aga kätte maksta, sest soomlaste lepingu lõppedes võib Baierimaa valitsus anda talunikele loa Bruno maha lasta.

“See karu peab siit lahkuma, sellisele metsikule loomale ei ole siin ruumi. Ta peaks olema kohas, kus ta ei valmista kellelegi ohtu, näiteks looduspargis,” ütleb üks kohalik talunik ajakirjale Spiegel. Kuigi kohalikud ei taha Bruno surma, kardavad nad julgeks muutunud karu rünnakuid inimestele.

Itaalia Alpides seikleb Bruno vend, hirmutades talumehi ja turiste. Bruno emal on lisaks Itaalias ja Saksamaal segadust tekitavatele vennastele veel kolm karupoega.

Karujaht netis ja Bruno T-särgid

•• Bruno surm kurvastaks paljusid kavala noorkaru poolehoidjaid, kes tema tegemistele aktiivselt kaasa elavad.

•• Internetist on võimalik osta Bruno jalajälgi ning T-särke, karu leidis tee netiensüklopeediasse Wikipedia ning temale pühenda-

takse interneti lehekülgi.

•• Bruno-teemalisel võrguleheküljel (www. brunoderbaer. de) avaneb soovijatel võimalus karu uimasüstiga tabada, kui laskjal muidugi õnnestub kaval karu-poiss puude vahelt üles leida.