Lukašenka peaks jõudma 16. septembril Vilniuses toimuvale Valgevene–Leedu majandusfoorumile. Viimasel ajal on Valgevene hakanud erastama Euroopa päritolu investoritele riigiettevõtteid ja ärilised sidemed ELi ja veel mõne aasta eest sama hästi kui paariariigiks peetud Valgevene vahel on hakanud soojenema.

"Loodame, et lepime koos Poolaga kokku ühises arusaamas piiri kohta, mida kolm riiki veel ei tunnista," vahendas ELTA Leedu välisministri Vygaudas Ušackase sõnu. "Kõige tähtsam, millele loodame, on uus lehekülg suhetes ja uued võimalused, mis võiksid avaneda Leedu ettevõtjatele ja Klaipeda sadamale praeguse majanduskriisi ajal."

Ušackase sõnul loodab Leedu, et Valgevenes võiks olla ohutud, stabiilsed ja usaldusväärsed tingimused äri ajamiseks. "Seevastu Valgevene kodanikud võiksid saada võimaluse tulla Druskininkaisse, Vilniusse ja Palangasse ja siin oma raha kulutada," ütles Ušackas.

Ministri sõnul valivad valgevenelased omale presidendi ise ja peavad oma riigi ülesehituse ise määrama. "Ma olen juba 15 aastat kohtunud Valgevene demokraatliku opositsiooniga ja jätkan seda," ütles Ušackas. "Toetame ka edaspidi inimesi, kes tahavad elada nagu meie. Teisest küljest räägime ja peame rääkima nendega, kes on võimul."