Millise karistuse 2003. aastal vahistatud Jukose eksjuhid saavad, selgub otsuse lõpus. Olenevalt sellest, kui pikk otsus on ja kui kiiresti kohtunik loeb, võib karistuse pikkus selguda kas aasta lõpus või alles jaanuaris. Prokurörid nõuavad ärimeestele 14-aastast vangistust, mis tähendaks nende vangistust vähemalt 2017. aastani.

Otsuse kuulutamine algas skandaaliga, sest hoolimata avalikust istungist käskis kohtunik ajakirjanikel kohe istungi algu­ses saalist lahkuda. Lisaks lõpetati istungisaalist teleülekanne ajakirjanike saali, mis asub samas kõrval. Seni oli kõigist istungitest tehtud alati ajakirjanikele eraldi teleülekanne. Sa­muti sundisid kohtupristavid kohtusaalist lahkuma Hodorkovski naise ja tütre.

Enne istungi algust võttis miilits kohtuhoone ees kinni üle 20 Hodorkovski ja Lebedevi toetaja, kes olid tulnud plakatitega meelt avaldama.

Venemaa peaminister Vladimir Putin, kelle isiklikuks vaenlaseks Hodorkovskit peetakse, kommenteeris hiljuti kohtuotsuse kuulutamist sõnadega „varas peab istuma vangis”.