Egiptuse president Hosni Mubarak, kelle tagasiastumist miljonid riigi elanikud juba 17 päeva meeleavaldustega nõuavad, teatas vastupidiselt kõigile ootustele hetk tagasi, et ei astu veel tagasi.

Mubaraki sõnul kavatseb ta ametis püsida septembrikuiste valimisteni. Riigi kauaaegne juht on protestide käigus varem teatanud, et ei kavatse neil valimistel enam kandideerida.

Välismeedia spekuleeris, et Mubarak lindistas eelnevalt oma pöördumise tagasiastumisest. Mubarak ütles oma kõnes araabiamaadele omaselt välisvaenlast otsides, et "astub vastu nõudmistele välismaalt". Küll ütles mees, et ta kavatseb osa oma võimust üle anda varasemast luureülemast asepresident Omar Suleimanile.

Rahvas kuulas Kairo keskväljakul riigipea kõnet pingeliselt, kuid pärast kõnet läbis rahvast pahameelepuhang ning kostus vilekoor.

Eelnevalt oli spekuleeritud, et Mubarak astub tagasi ning eeldatavasti läheb võim vähemalt ajutiselt üle asepresident Omar Suleimanile ja võimalik on ka sõjaväeline riigipööre.

Egiptuse rahutustes, mille üle Mubarak oma telepöördusmises suurt kahetsust väljendas, on erinevatel andmetel saanud surma ligi 300 inimest.