„Me ei tohiks lubada tüdrukuid avalikesse kohtadesse bikiinides, sest on väga raske kontrollida inimesi, kes saabuvad Goasse teistest osariikidest. Kui ohver politseini jõuab, on juba liiga hilja. On parem kui randades on taoline kontroll,“ ütles Dhavalikar. Minister mainis ka, et naised ei tohiks kõrtse miniseelikutes külastada.

Sajandeid Portugali võimu all olnud Goa on turistide seas tuntud odava sihtkohana. Kuid pärast mitut tõsist kuritegu – sealhulgas 2008. aastal toimunud briti teismelise Scarlett Keelingu vägistamis- ja mõrvajuhtum – rahustas osariik oma ööelu.

Ministri kommentaarid tulid pärast sarnaste seisukohtade avaldamist Pramod Muthaliku poolt, kes kuulub radikaalsesse hindu gruppi Sri Rama Sene. Grupi liikmed on seotud 2009. aastal Mangalores toimunud pubikülastajate rünnakuga, mille järel kaks naist haiglasse viidi.

Ministri ütlused on tekitanud palju vaidlusi riigis, kus mitmed jõhkrad grupivägistamised ning ahistamisjuhtumid on rõhutanud India patriarhaalset suhtumist naistesse.