Iraagi parlament võtab tõenäoliselt seaduse vastu ühe viimase teona enne kuu lõpus toimuvaid valimisi. Valitsev koalitsioon on seaduse heaks kiitnud lootuses šiiitide kogukonnas toetust võita. Praegu kehtiva seaduse kohaselt on ilma vanemate nõusolekuta abiellumise vanusepiir 18 ja 15-aastased tüdrukud võivad abielluda vanema nõusolekul. Seadus ei luba sektidel erandeid teha. Kuid uus seadus, mida tuntakse "Jaafari seaduse" nime all, toob sisse reeglid, mis on peaaegu idetnsed naaberriigile Iraanile, kus on šiiitide domineeritud teokraatia.

Iraagi endine peaminister, Ayad Allawi, hoiatas teisipäeval, et seaduse vastu võtmine viiks naiste väärkohtlemiseni. "See lubab tüdrukuid 9-aastaselt ja isegi nooremana laulatada," ütles Allawi ning lisas, et seaduses on ka teisi ebaõiglusi. Seaduses ei ole määratud miinimumvanust abiellumisele, kuid lahutust käsitlevas osas seisis, et tüdrukud peavad olema vähemalt 9-aastased.

Abielusisese vägistamise kohta käib klausel, et naised peavad täitma oma abikaasade seksuaalseid nõudmisi. Meestele antakse oma naiste üle hooldusõigus ning seadus sätestab ka eeskirjad polügaamseteks suheteks.

Inimõiguslased mõistavad seaduse tugevalt hukka ning Human Rights Watch on esitanud Iraagi valitsusele palve seadust mitte vastu võtta. Seaduse pooldajate sõnul reguleerib seadus vaid juba igapäevaselt olemasolevaid tegevusi.