Alates sellest kolmapäevast kuni 24. augustini on võimalik veebilehel http://www.hellofromearth.net/ sisestada oma sõnumeid, mis ei tohi olla pikemad kui 160 tähemärki, vahendas Reuters.

Sõnumid edastatakse tähtaja möödumisel Tidbinbillas asuvasse observatooriumisse, kust need lähetatakse omakorda teele planeedi Gliese 581d suunas, kuhu need peaksid pärale jõudma 20 aasta pärast. Juhul kui planeedil esineb mõistuslikke eluvorme, juhul kui nad registreerivad saadetu ja juhul, kui seal ollakse omakorda huvitatud tagasisidest, kulub vastuse päralejõudmiseks veel 20 aastat.

"See on nagu pudelipost tähtede vahel," arvas projekti pressiesindaja Wilson da Silva. "Huvitav pole mitte see, kas seal kuulab keegi meid, vaid mida saab avalikult öelda teisel planeedil asuvale intelligentsele eluvormile."

"Hello From Earth on meie viis näidata, kuidas teadus võib muuta võimatu võimalikuks," lisas ta.

Huviliste sõnumid on seinast seina.

"Ma tahan kõikidele universumis öelda, et ma armastan igavesti Laura Baselicet," kirjutas Nino Itaaliast.

"Palun saatke raha!" tahtis Tippy Turtle USA-st.

"Tere, mina olen Tash Austraaliast," teatas Natasha McFadden. "Me tahame veidi vaheldust oma igavasse ellu. Tulge külastage meie ilusat planeeti ja olge palun korralikud! Me tahame, et te tuleksite rahus."

Gliese 581 on punane kääbustäht, mis asub Päikesest 20,3 valgusaasta kaugusel Kaalude tähtkujus. Tähe ümber on tuvastatud neli planeeti, neist esimene avastati augustis 2005. Ühe planeedi, Gliese 581c, laulis tuntuks Laura Põldvere.