USA ja brittide suhetesse tõsise mõra löönud reostuse tõttu on BP aprilliga võrreldes kaotanud ligi poole oma väärtusest ning ulatub eilse seisuga 69 miljardi naelani. See omakorda tähendab, et tervelt 18 miljonit britti tunnevad reostust ka omal nahal – just nii paljud saareriigi kodanikud on ühel või teisel moel ettevõtte aktsionärid. Enamus neist seda läbi oma pensionifondide, mistõttu saareriigi parlamendisaadikud on juba avaldanud survet peaminister David Cameronile, et too võtaks midagi ette firma väärtuse alanemisele oluliselt kaasa aidanud USA presidendi Barack Obama vihase retoorika suhtes.

Nii näiteks on endine Ühendkuningriigi suursaadik Washingtonis Christopher Meyer pöördunud peaministri poole palvega Valge Majaga sel teemal suhelda. „Valitsus peab USA administratsioonile selgeks tegema, et BP ellujäämine ja pikaajaline edu on briti huvide seisukohast eluliselt tähtis,“ lausus Meyer.

President Obama, kes on kodumaal reostusega võitlemise juhtimise eest palju kriitikat kogunud, on vastukaaluks hakanud teravalt BP-d ründama. Ka USA kongressi demokraadist spiiker Nancy Pelosi valas omalt poolt õli tulle, süüdistades briti naftagiganti „aususe puuduses“.

Viimastel andmetel pääses merre pärast aprilli lõpu puurtorni õnnetust tervelt 40 000 barrelit naftat päevas ehk kuni kaks korda enam, kui seni arvatud. Ühendriikide valitsus on naftareostuse likvideerimisele pannud eeldatava „hinnalipiku“ summas 20 miljardit naela ning Barack Obama on lubanud, et kõik kulud nõutakse sisse BP-lt.