Nende fotode peale kostis Poola kaitseministeeriumist ümmargune vastus, et ei kinnita ega lükka ümber. Lõpuks tunnistas Poola kaitseminister Jerzy Szmajdzinski siiski, et eliitüksus GROM on tõesti osalenud sõjalistes operatsioonides, aga operatsioonide üksikasju ega iseloomu ei saa lähemalt valgustada, sest see olevat saladus. Kaitseminister ütles veel, et kahetsusväärne oli üldse Poola eliitväelaste pildile jäämine, sest tegu olevat eriüksusega, kelle tegevusest ja relvastusest ei tohiks meediasse midagi imbuda.

Kaitseministrit pahandas ka Poola sõdurite poseerimine Amerika tähelipu taustal. Jerzy Szmajdzinski ütles, et järgmisel korral lasevad Poola eliitväelased end kindlasti Poola lipu taustal pildistada.

Samas kinnitas minister, et Poola pole Iraagiga sõjajalal, Poola üksused aitavad üksnes täide viia ÜRO resolutsiooni Iraagi desarmeerimise kohta. Terrorismivastaseks võitluseks koolitatud 50-mehelise eliitüksuse GROM kõrval on Pärsia lahe piirkonnas ka logistilisi ülesandeid täitev sõjalaev “Admiral Xawery Czernicki” ja kolmveerandsada keemiaväelast.

Poola sõdurite osalemine lahingutegevuses on mitmed poliitikud valitsuse vastu protestima pannud. Poola Perede Liiga heitis valitsusele ette, et see on vägede saatmisega Iraaki rikkunud põhiseadust.

Poolakatele oli jäänud väär arusaam, et nende sõdurid lähevad Pärsia lahele nagu vaatlejatena või jälgijatena ega osale lahingutes. Ju siis ei tahtnud valitsus üksusi teele saates rahvast hirmutada ning rääkis ümmargust juttu. Arvamusküsitlused näitavad ju, et enamus poolakaist on Iraagi sõja vastu, aga mõnigi analüütik on juhtinud tähelepanu asjaolule, et kui küsida, kas poolakad tahavad, et Saddami taoline türann meisterdaks edasi keemia- ja bioloogilist relva, siis vastaks enamus inimesi eitavalt.