Rootsi politsei teatas, et Dalarnas järvest leitud relval on küll õige seerianumber ent see üksi siiski ei kinnita, et just selle relvaga tapeti 1986. aastal Olof Palme, kirjutab Svenska Dagbladet.

Relv on Smith&Wessoni revolver, mis on praegu küll roostes ja settega kaetud. Rootsi keskkriminaalpolitsei leotab õlivannis revolvrilt rooste lahti ja siis tehakse relvast otsustav proovilask – kui torujäljed kuulil klapivad selle kuulidega, mis leiti Palme mõrva järel, siis võib olla kindel et tegu on sama relvaga.

Rootsi politsei püüab relvalt ka DNA analüüsi saada, kuid tõenäoliselt on see siiski võimatu, sest aastad järvepõhjas on revolvrilt kõik inimjäljed pühkinud. Mõrvarelva tuvastamine ei võrdu küll mõrvajuhtumi lahendamisega, kuid siiski oleks sellega uurimises samm edasi astutud.

Rootsi peaminister Olof Palme mõrvati 28. veebruaril 1986 ja tema tapja(d) on siiani tabamata. Mõrvapaigalt leiti kuulid, mille täkked kattuvad täpselt kuuliga, mis leiti kolm aastat varem toimunud röövi toimumiskohalt. 1983. aastal korraldati Mockfjärdis postirööv, mille käigus tulistati kuul relvast, millest kolm aastat hiljem lasti Olof Palme surmanud lask.

Üks Mockfjärdi röövlitest rääkis politseile, et relv visati lõpuks järve, nii et politsei on aastate kestel korduvalt Mockfjärdi järve relva leidmise lootuses läbi otsinud, kuid revolver õnnestus leida alles nüüd. Rootsi kõmuleht Expressen sai relva leidmiseks anonüümse vihje. Ajaleht palkas sukeldujad, kes relva leidsidki. Revolver anti üle politseile.