Ta selgitas, et linnavalitsuses kasutatakse kahte osakonda, üks testgrupp ja teine kontrollgrupp. Ühes osakonnas lühendatakse tööpäevad kuuetunnisteks, teises jäävad kehtima tavalised 40-tunnised töönädalad. Kõigile töötajatele makstakse sama palju palka.

Kahe grupi tööd võrreldakse hiljem ning abilinnapea väljendas lootust, et kuuetunniseid tööpäevi teinud töötajad võtavad vähem haiguspäevi ning tunnevad end üldiselt füüsiliselt ja vaimselt paremini.

Samuti loodetakse kuuetunniste tööpäevadega tekitada töökohti juurde, sest on tõestatud, et pikemaid vahetusi tegevate inimeste töö on vähem efektiivne. Göteborgis asuv autotehas on juba lühemate tööpäevade süsteemi proovinud ning nende tulemused olid Pilhemi sõnul julgustavad. Linnavolikogu opositsioon reageeris katsele teravalt.

Maria Rydén Mõõdukate parteist, kes on samuti linnavolikogus, ütles ajalehele Metro, et ettepanek on "ebaaus ja populistlik võte" arvestades, et valimised on lähedal. Tema arvates ei oleks plaanil töökvaliteedile mingit mõju.

Pilhelmi sõnul aga ei ole kuuetunnise tööpäeva plaan midagi uut. "Oleme sellega kallal pikalt tööd teinud ning ei planeerinud seda valmistega seotud asjaks. Need inimesed on alati töötundide vähendamise vastu."

Rootsi erinevates piirkondades on ennegi lühendatud tööpäevi katsetatud, kuid siiamaani ei ole seda üleriigiliselt rakendatud.

Eesti Päevaleht kirjutas täna tööstressist, mille üks suuri tegureid on ülekoormus. Ülekoormatud töötajad on ebaefektiivsed, haigestuvad tihemini ning on ka üldiselt stressis.