Tänavatel varemete vahel ekslevad inimesed on vaatepildist šokis, kõikjal on vaid varemed ning tulevahetuses hukkunute laibad, vahedab Reutes.

"See on kohutav, me ei saa aru, mis toimub. Ma pole midagi sellist terve oma elu jooksul näinud," rääkis üks kohalik Reutersi kohapeal viibivale reporterile.

Tuhanded tsiviilelanikud põgenesid tulevahetuse esimeste tundide jooksul linnast. Pommitamises purunes suurem osa majadest ning langes kümneid puid.

Suurem osa linna infrastruktuurist on hävitatud. Kohalikud üritasid leida joogivett ja toiduvarusid ajal, mil linnaääres käis tihe tulevahetus. Keegi elanikest ei teadnud aga, kes on pommitajaks.

Tshinvali elanik Violeta Kukojeva, kes üritas parasjagu vanemat sugulast ohutusse paika transportida rääkis ajakirjanikele, et on kolm viimast päeva varjendis veetnud.

"Meil ei olnud mitte midagi süüa. Kõigest veidi vett ja leiba," rääkis naine.

Kohaliku haigla arstid transportisid pärast seda, kui haigla ülemised korrused purustati, haiged keldrisse. Arstide sõnul puuduvad neil meditsiinilised vahendid ning veevarud, et keldris viibivat 200 vigastatut aidata.

"Meil ei ole neile midagi süüa anda. Vähese leiva, mis meil on, anname vanematele inimestele. Nemad vajavad seda kõige rohkem," rääkis arst Valentina Kutuhova.