John McCain,

vabariiklaste presidendikandidaat, Arizona senaator USA senatis

Majandus

••  Vähendab makse keskklassi peredele, säilitab Bushi maksukärped, olles seejuures valmis vähendama valitsuse kulutusi. Reformib sotsiaal-abi- ja tervishoiusüsteemi.

Iraak

Hääletas 2003. aastal invasiooni poolt ja toetas Bushi vägede suurendamise kava. USA sõdurid peavad jääma kohale seniks, kuni Iraagi võimud suudavad julgeoleku tagada. Ennustab, et enamik vägesid lahkub siiski tema ametiajal.

Iraan

Keskendub demokraatlike riikide ühiste majandussanktsioonide kehtestamisele. Keeldub välistamast sõjalist lahendust, kui see peaks olema vajalik Iraani tuumarelvastumise vältimiseks. On vastu tingimusteta diplomaatiale.

Julgeolek

Väidab, et oma sõjamehetausta tõttu on paremini valmis olema riikliku julgeoleku tagaja. Vietnami sõja ajal vangis olnuna on ta püüdnud takistada CIA-d kasutamast “julmi, ebainimlikke või alandavaid meetmeid” kinnipeetute kallal.

Kliimamuutused

Tunnistab, et kliimamuutused on reaalsed ja hävitavad. USA peab kaaluma koostööd iga teise riigiga maailmas, vähendamaks kasvuhoonegaaside emissiooni – aga juhul, kui seda teevad ka Hiina ja India.

Tervishoid

On eriti esile tõstnud oma panust sõjaveteranide tervishoiu parandamisse. Pooldab maksusoodustusi, mis julgustaksid inimesi isiklikku tervisekindlustust tegema.

Illegaalne immigratsioon

Oli kaasautor seaduseelnõule, mis pakkus amnestiat illegaalsetele immigrantidele ja samal ajal tugevdas piirikontrolli. Peab vajalikuks, et juba USA-s olevad illegaalsed töölised saaksid võimaluse hakata taotlema kodakondsust.

Abordid

Soovib tühistada 1973. aasta ülemkohtu otsuse, mis legaliseeris abordid, kuigi varem on olnud pooldaval seisukohal. Soodustaks adopteerimist. Toetas 2007. aasta otsust, millega keelati nn hilised abordid.