Valgevene president Aljaksandr Lukašenka esines augustis väljaütlemisega, et internet on prügikast, mille kasutamist tuleb piirata, teatas Avatud Eesti fondi esindaja.

Ühing Kolmas Tee paljastas Morozavi juhtimisel valitsusametnike, jõustruktuuride ja presidendi valgustkartvaid tegusid, nagu näiteks OMONi salvestisi meeleavaldajate laialiajamisest ning KGB katseid värvata agente Valgevene opositsionääride hulgast.

Morozav ja Kolmanda Tee teine aktivist Andrei Abozav on hetkel Eestis, kuna satiiriliste multifilmide loomise ja levitamise tõttu kuulas KGB neid korduvalt üle ning eelmise aasta sügisel esitati neile kriminaalsüüdistus presidendi solvamises.

Morozav tõdes, et varsti pole Lukašenkal enam vaja Valgevene moraali pärast muretseda, kuna kõik teisitimõtlejad on riigist lahkunud ja internetti jõuab tõesti vaid poliitkorrektne info.

Lukašenka algatas internetimeedia tegevust piirava seaduse eesmärgiga sulgeda praeguseid populaarseid meediakanaleid ja tõsta ametlike propagandaväljaannete nagu Nõukogude Valgevene lugejaskonda.

Nõukogude Valgevene tiraaž on pool miljonit ning selle tellimine on riigiteenistujale kohustuslik – samas ei saa inimesi sundida külastama lehe veebiväljaannet, millel on seetõttu vaid kuni paartuhat külastust päevas.