Kolm meest viiest mõisteti õigeks 2009. aastal, kuid Venemaa ülemkohus tühistas selle otsuse ning juhtum läks uuesti kohtusse.

Üks kolmest vennast, Rustam Makhmudov, mõisteti süüdi tulistamises. Tema kaks venda, Ibragim ja Džabrail, mõisteti süüdi põgenemisel autojuhtideks olemises. Vendade onu, Lom-Ali Gaitukajev ja endine politseinik, Sergei Khadžikurbanov, mõisteti süüdi mõrva korraldamises.

Viiele mehele, kes seisavad potentsiaalselt silmitsi eluaegse vangistusega, määratakse karistus hiljem, kuid süüdistaja teeb täna omapoolse ettepaneku, vahendab uudisteangetuur RIA.

Komitee, mis määrati Politkovskaja tapmist uurima, tegeleb siiamaani veel mõrva tellija otsimisega. Kremli kriitikud kahtlevad, kas mõrva tellija kunagi leitaksegi, sest jälgede ajamine võib nende arvates valitsusele liiga lähedale juhtida.

Politkovskaja perekonna advokaat, Anna Stavitskaja, ütles RIA uudisteagentuurile antud kommentaaris, et mõrv on lahendatud alles siis, kui inimese, kes selle tellis, nimi on teada.

Politkovskaja perekond on väljendanud heameelt kohtuotsuse üle, kuid on samas murelikud, et mõrva tellijat ei ole tabatud.

Eelmisel aastal mõisteti 11 aastaks vangi endine politseinik Dmitri Pavljutšenkov, kes varustas tulistajat taparelvaga.

Süüdimõistetute advokaat kavatseb otsuse edasi kaevata.