30-aastane Lena Barbara Luhse lõpetas 2020. aastal lavakunstikooli ja töötab teatris Vanemuine.

Teda saab näha järgmisel aastal ekraanile jõudvates filmides, Mart Kivastiku draamas „Taevatrepp“, Triin Ruumeti draamas „Tume paradiis“ ja ameeriklase Lee Roy Kunzi õudusfilmis „Veresüü“.

Luhse osaleb tänavu ka PÖFFi filmitööstusürituse Industry@Tallinn & Baltic Event talendiprogrammis „Black Nights Stars“, mille eesmärk on anda Läänemere maade noortele näitlejatele vajalikke teadmisi ja kontakte, et nad saaksid alustada rahvusvahelist filmikarjääri.

Bruno O’Ya nimeline Eesti noorte näitlejate abistamise sihtasutus tegutseb PÖFFi juures juba üheksandat aastat. Sihtasutuse eesmärk on O´Ya viimase tahte kohaselt toetada noorte näitlejate enesearendust.

2002. aastal surnud Bruno O’Ya on rahvusvaheliselt tuntumaid eesti näitlejaid. Ta on mänginud ligemale sajas filmis, millest kõige kuulsam on leeduka Vytautas Žalakevičiuse „Keegi ei tahtnud surra“ – 1967. aastal pälvis ta selle eest NSVLi riikliku preemia. 1960ndate lõpust alates elas ja töötas O´Ya peamiselt Poolas, astudes üles ka lauljana.

Pimedate Ööde filmifestival kestab kuni 27. novembrini. Festivali fookuses on tänavu Iisraeli filmikunst.

PÖFFi kohta vaata lähemalt www.poff.ee