Georg Friedrich Händeli (1685–1759) „Messias“, enim esitatud ja eriti jõuluajal maailma eri linnades sagedasti kuuldav oratoorium, on saanud omamoodi müüdiks, ajastu kultuuri monumendiks. See on Jeesuse lugu kõige laiemas ja sügavamas tähenduses – justkui Uue Testamendi sisukontsentraat, mis suudab tabada midagi kogu kristluse olemusest.

Mitmekülgne Alvar Tiisler on tuntud nii spordikommentaatorina kui ka andeka lauljana, esindades madalaimat meeshäält ehk bassi.

Tema mitmekesist muusikavalikut saab tervikuna kuulata ka siit.

L'Impératrice - „Agitations Tropicales“

Kaks aastat tagasi alustasin ülikoolis prantsuse keele õpinguid. Mu playlistidesse on see samm teinud omad jõudsad korrektuurid.

J.S. Bach - „Magnificat“

Barokktrompetid, timpanid ja samas nii fantastiliselt hõrgud ansamblid. Üks minu esimesi soololaulmisi oli just selle teosega.

Harry Styles - „As It Was“

Head meloodiad on tee minu playlisti ja tegelikult tahaks ma ka kontserdile minna.

G.F. Händel - „Waft her, angels“ oratooriumist „Jefta“

Üks mu läbi aegade lemmikaariaid barokirepertuaarist. Mõtlen iga kord, et miks küll Händel baritonidele midagi nii ilusat ei kirjutanud.

Liisi Koikson - „Sind vaid kiidan“
Sest Liisi Koikson on lihtsalt üks mu suuri lemmikuid.

G.F. Händel - „For unto us“ oratooriumist „Messias“

Sest mis biit see ka oleks, kui ma midagi Händeli „Messiast“ siia ei pane. Uskuge mind, „Halleluuja“ koor ei ole selle teose kõige ägedam osa.

Martin Garrix - „High On Life“

Jah, ma kuulan tõesti kõike. Gregooriuse laulust kuni Martin Garrixini. Aga kõige alus on hea meloodia ja energia.

Orlando Gibbons - „Silver Swan“

Martin Garrixist umbes 400 aastat varem elas mees nimega Orlando Gibbons. Ja „Silver Swan“ oli koos ansambel Floridantega meie tänavuse suve hitt.

Arvo Pärt - 3. sümfoonia

Millegipärast küsin ma pärast selle teose kuulamist alati endalt uusi küsimusi.

Will and Anna“ filmist „Notting Hill“

Sest kellele meist ei meeldiks pühade ajal vaadata neid kultuslikke armastusfilme. Aga on aeg, kus vaadata aastale ja inimestele tagasi. Ja see lugu viib mu mõtte alati kuhugi meenutustesse tagasi.