Ajakirja Sexer peatoimetaja Kati Murutari väitel tellisid endine kirikuõpetaja Illar Hallaste ja Hansatee nõukogu esimees Toivo Ninnas 6. mail Pärnu hotelli Viiking endale kümme lõbutüdrukut.

Hotelli direktor Rein Pihhus nimetas Murutari väiteid laimuks. “Minu nähes ei tellinud keegi lõbutüdrukuid,” ütles ta. “Hotellis oli tol õhtul palju rahvast ja ma ei välista, et keegi teine lõbunaised kohale kutsus. Purjus Murutar oli koos mingite kirjudes pükstes naistega hotellis käinud küll.”

Direktor mängis, nagu ta väitis, terve õhtu koos Hallaste ja Ninnasega piljardit ja jõi hotelli baaris viskit. “Ninnas läks Hallastest umbes poolteist tundi varem magama. Keegi ei rääkinud mingitest naistest, me arutasime hotelli tehtavaid investeeringuid.”

Väidetavalt ajakirjandusliku eksperimendi käigus lõbunaistega suhelnud Kati Murutar väitis, et tal on juhtunu tõenduseks Hallaste ja Ninnasega seksinud naiste kirjalik kinnitus. Ajakirjandusse lekkinud info kohaselt olevat väidetavad kliendid nõudnud prostituutidelt sadomasohhistlikke mänge, kuid lõbunaistega pole ajakirjanikel seni kõnelda õnnestunud.

Endi väitel laimu ohvriks langenud Hallaste ja Ninnas kahtlustavad esmalt Sõnumilehes ja Eesti Ekspressis ilmunud artiklite taga miljoni krooni suurust reklaamilepingut.

Selle sõlmimise tingimus olevat olnud Hallaste ja Ninnase nimesid sisaldava artikli ilmumine. Hallaste ei soovinud nimetatud versiooni kommenteerida. “Tellimustööd võib kahtlustada küll, sest mind hakkasid ühel päeval selles küsimuses tülitama eri omanikega Eesti Ekspressi ja Sõnumilehe ajakirjanikud,” ütles Hallaste. “Et tegu polnud mingi avaliku sündmusega, siis võis keegi mõlemat ajalehte korraga ära kasutada.”

Kati Murutari väidete põhjal sutenöörluse kohta kriminaalasja algatamist kaaluv Pärnu politsei pole veel üheltki asjaosaliselt seletusi võtnud.