Reede õhtul näidatakse väjakul peale laser- ja muusikaetenduse ka Jaanus Rohumaa vabaõhuetendust "Ajaväravad", mille 150 osalejat on eri ajastuid kujutades ning kostüüme vahetades poole tunni jooksul pidevas liikumises.

Projekti raames on väljakule ehitatud 12 üle selle kulgevat ajasammast, mis annavad reedel alates kella 18 märku uue aasta saabumisest eri ajavööndites kuni Eestini. Sealt edasi demonstreerib aja lõppematut voogu ajatelje lõppu paigutatud peegel, kirjaldasid korraldajad üritust.

Millenniumietendus Harjumäel ja Vabaduse väljakul on korraldajate sõnul süntees kinost, televisioonist, teatrist ja kujutavast kunstist.

Pärast uue aasta saabumist jätkub Vabaduse väljakul meelelahutusprogramm ning ekraanil saab vaadata 2000. aasta saabumist maailmas.

Sündmus on osa BBC 25-tunnisest otseülekandest "2000 Today" ning selle raames näidatakse umbes kahele miljardile televaatajale kuue minuti pikkust otseülekannet Vabaduse väljakul toimuvast.

Teleprojektis osalevad 60 riigi telejaamad ning selles näidatakse uue aastatuhande saabumist eri ajavööndites. Täismahus kannab seda üle TV3 ning projekti teostamiseks teevad koostööd erinevad Eesti telejaamad.

Programmi telekoordinaatori Jüri Piheli sõnul näitab meie projekt Eestit väga moodsa ning tulevikku suunatud Põhjala riigina.

Baltic News Service