Filmi tegevus toimub 1986. aasta suvel Eesti Õpilasmaleva ülevabariigilisel kokkutulekul, stsenaristi-režissööri Rene Reinumäe sõnul räägib film esimesest armastusest, purunenud südametest ja suurtest seiklustest.

Paraku ei nõustu Reinumägi rääkima sündmustest, mis filmis aset leiavad. “Kui praegu räägiksime inimestele ära, mis filmis juhtuma hakkab, siis pole neil ju mõtet filmi vaatama minna,” ütles ta.

Filmi läbivaks teemaks on noorte areng ja identiteedi muutumine ühe laagrisuve jooksul. “Filmi motoks on kujunenud lause või mõte, et kui tahad saada iseseisvaks, siis pead tegema revolutsiooni,” lisas Reinumägi.

##Kokku osaleb filmi tegemisel ligi 700 inimest ja kuigi põhiosa moodustavad noored malevlased, on kaastegevad ka tuntud näitlejad. Näiteks on tuleva aasta märtsis linastuvas filmis kandvad rollid Anne Paluveril, Arvo Kukumäel, Tõnu Ojal, Tõnu Tepandil ja Üllar Saaremäel. Näitlejana osaleb ka Rene Reinumägi ise.

“Ei, kindlasti ei räägi see film minust ega minu läbielamistest kunagises õpilasmalevas,” lükkas Reinumägi ümber kuuldused, nagu räägiks film tema malevasuvest 1986. aastal, mil ta oli kurikuulsa Krootuse maleva liige ning jäi eemale ülevabariigilisest maleva kokkutulekust ideoloogiliste vastuolude tõttu.

Peale Reinumäe on filmi autor Jaak Kilmi, kes on olnud kaastegev Andres Maimiku dokumentaalfilmide võtetel. Kilmi osalusel on valminud näiteks filmid “Suur õde”, “Päkapikudisko” ja “Isamaa ilu”.

“Sigade revolutsiooni” võtted kestavad 17. augustini, linateos läheb maksma 10,6 miljonit krooni. Filmis osalevad noored leiti näitlejaotsingu konkurssidel, kuid vähemasti üks peaosa-täitjatest, Jass Seljamaa ütles, et tema leidsid filmitegijad ööklubist vaid paari kuu eest. “Järgmisel päeval helistas Rene emale, kes lootis, et saab ise äkki filmi näitlema, aga tuli välja, et jäin filmitegijatele niivõrd silma, et olen nüüd siin võtetel,” kirjeldas oma filmisattumist Jass Seljamaa, kelle ema on tuntud näitleja Liina Tennosaar.

Kuigi võtted on vabas looduses ja ülisuurel maa-alal, paluvad filmi autorid, et huvilised ei üritaks võtteid jälgima tulla, sest need on kinnised.