Tartu linnavalitsuse välissuhete teenistuse juhataja Sirje Bork rääkis, et Kreeka visiit leiab aset üleeuroopalise programmi raames, kus iga Euroopa Liidu liikmesriigi ühe linna delegatsioon kutsutakse olümpia ajaks külla.

“Olümpia on koostöö ja sõpruse hea näide ja projekti autorid soovivad seda mõtet omalt poolt võimendada,” selgitas Bork.

Neli ametnikku saatjateks

Ateenasse sõitvad noored on juba välja valitud ning 12.–29. augustini kestev reis läheb neist igaühele maksma 4500 krooni. Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Georg Aheri sõnul on tegemist vaid sõidukuludeks tarviliku rahaga. Majutamise ja toitlustamise eest on lubanud maksta võõrustajad.

Peale 30 noore sõidab olüm-pia ajaks Kreekasse ka neli Tartu linnavalitsuse ametnikku.

Delegatsiooni koosseisu kuuluvad Tartu abilinnapea Laine Jänes, kultuuriosakonna juha-taja Katriin Fisch-Uibopuu, haridusosakonna juhataja Georg Aher ning välissuhete teenistuse juhataja Sirje Bork. Georg Aheri sõnul pole veel täpselt teada, kui palju läheb linnavalitsuse ametnike reis maksma.

“Linnahärrade sõidukuludest osa maksame ise, kuid osa maksab linn. See on meie töö-, mitte lõbusõit,” lisas Aher.

Kui suure osa peavad maksma linnavalitsuse ametnikud, ei osanud Aher öelda. Õpilaste sõidukulusid on linn planeerinud toetada 100 000 krooniga.