Veel ei taha juhid välja öelda piletihindu, kuid Kerde luges neid Eesti keskmiseks. Juba saadaval olevad veekeskuse kinkekaardid on 150 ja 300 krooni väärtuses. Eraldi basseinipiletit ei ole, osta tuleb terve veekeskuse pilet.

Enne selle aasta lõppu avatakse hotellipool, sest seal on juba tube broneeritud. Iluteenuseid osutatakse alates 29. detsembrist. Veekeskus avatakse praeguste prognooside kohaselt jaanuari teisel poolel. Aasta lõpuks jõutakse küll kõik suuremad tööd tehtud, kuid jääb veel väiksemaid vaegtöid. “Ülejäänud aja timmime basseini vett, et see oleks külastajale võimalikult puhas ja hea,” seletas Kerde.

Vana koht, uus süsteem

Esimene asi, mida külastaja sisse astudes näeb, on suur, 50 meetri pikkune bassein. Nimelt on ujula fuajee ja basseini vahelisse tugiseina tehtud suured aknad. Vasakul asub kohvik ja paremal kassa. Garderoobid on endiselt keldrikorrusel. Vananenud võtmesüsteem on vahetatud elektrooniliste käepaelte vastu, mis riietusruumis õige kapiukse avavad.

Suurele duširuumile lisaks on riietusruumide juures ka kaks ühesugust sauna, mille ees on väike külmaveebassein. Loomulikult ka tualetid. Sealt edasi, trepist üles saab basseini äärde.

Klassikalise 50-meetrise ja kaheksa rajaga basseini ümber on tekkinud teisigi veekogusid. Pargi poole seina jääb hästi madala veega lastebassein, mis on nagu mängunurk kuskil kaubamajas. Juurde on tulnud veel teinegi treeningbassein – kahe rajaga 25-meetrine. Samuti saavad treenerid kasutada väikest vastuvoolubasseini. Kõige suurema basseini saab tegelikult liikuva poodiumiga jagada kaheks 25-meetriste radadega basseiniks ehk siis kokku on 16 rada.

Riietusruumide lähedal asub ka laste trennibassein, mida saavad kasutada ka ratastoolis inimesed. “Uuringud ütlevad, et me kulutame vett vähem, aga puhastame rohkem,” ütles Kerde suurenenud veekoguse peale.

Vesiliug ja vipisaunad

Pargi poole suubuvad ka kolm liutoru: esimene on kõige järsem, keskmine kujutab “musta auku” koos heli- ja valgusefektidega ning kolmas on kõige pikem. Veetorudesse saab hüppetorni kolmelt eri kõrgusega platvormilt, neist kõrgeim on kümne meetri kõrgusel lae all.

Tagaseinas asub soojema veega bassein, mille taga paiknevad suurem ühissaun ja aurusaun. Teisel korrusel asuvad vipisaunad, mis on vaatega suurele basseinile ja mahutavad kuni 20 inimest.

Pargi pool seinas on samuti klaasist galerii, kus asuvad jõusaal ja aeroobika. Tribüüne basseini ääres enam ei ole, kuid Kerde loodab, et võistluste ajaks saab sinna asetada teisaldatavad tribüünid. “Võistlusi saab kõigi aasta päevade kohta nagunii ühe-kahe käe sõrmedel üles lugeda,” põhjendas ta. Trenne Kalevi ujulas tema sõnul vähemaks ei jää.

Kerde sõnul mõeldi algul kapitaalremondile, kuid lõpuks kasvas see veekeskuse loomiseks, millest ka viivitus. Ujula taasavamist on oodatud tänavu jaanuarist saadik. Valmimistähtaegu on ehitamise käigus edasi lükatud. Esimene prognoos tehti enne ehitustööde algust, kui vana maja seinte sisse polnud veel nähtud. Kogu projekt läks maksma 210–220 miljonit krooni.

Vana ujula vajas uuendust

Jaan Manitski, Kalev SPA ehituse rahastaja

Vana Kalevi ujula oli väga kena koht, aga vajas uuendust. Aeg oli edasi läinud ning ujujad ja eriti lapsed soovisid kindlasti rohkem, kui ta suutis pakkuda. Ta oli päris amortiseerunud. Näiteks avastasime ehituse käigus, et võlvkatus oli täielikult vananenud ja vajas väljavahetamist. Me ei osanud seda ettegi kujutada.

Kohalikele on ta siiski endiselt ujula mitme atraktsiooni, saunade ja lisateenustega.

Loodan, et Kalev SPA hakkab paljudele meeldima ja et paljud hakkavad seal käima ning taaskäima.

Ega selline koht pole kunagi täiesti valmis, alati on mingeid muudatusi. Mina isiklikult sooviks vasakule basseini äärde tühja seina peale mingit dekoratsiooni või kaunistusi, mis teeksid selle koha hubasemaks. Avamise ajaks seda vist ei jõua.