See aga nii ei ole.

Erikseni koduklubi Milano Interi juht Giuseppe Marotta on sellised väited korduvalt meedias ümber lükanud. "Ta ei olnud koroona vastu vaktsineeritud ning tal ei olnud ka koroonat," vahendas ta RAI-le (1).

Eriksenil ei olnud teadaolevalt ka varasemaid südameprobleeme, mistõttu on äkiline südameseiskumine tekitanud fännides palju küsimusi (2). Siiski kinnitasid juba pühapäeval Taani meeskonna esindajad, et Erikseniga juhtunu tagamaad on veel selgitamisel, kuid tegemist oli justnimelt südamerikkega (3).

Kuigi vaktsiinist see tingitud olla ei saanud, võib noori inimesi tabada ootamatult südame kiire rütmihäire. Nooremas eas võivad põhjustada südamehäireid südamerakkude membraanikanalite haigused, kardiomüopaatiad, südamelihase põletik või narkootikumide tarvitamine (4).

Oma Instagrami lehel jagab Eriksen optimistlikku fotot haiglavoodist: "Tere kõigile! Aitäh teile armsate ja imeliste tervituste ning sõnumite eest! See tähendab palju nii mulle kui ka mu perele. Ma tunnen end olukorda arvesse võttes hästi. Sellegipoolest on mul tarvis haiglas veel teha mõned uuringud. Elan nüüd Taani poistele järgmistel matšidel kaasa, mängige terve Taani eest!". (5)

Otsus: Tegemist on meelevaldse valega. Paraku tabavad terviserikked ka silmnähtavalt terveid inimesi, vaktsiinides süüdlast ei maksa otsida.