Kõik Eesti suuremad pangad kinnitasid "Aktuaalsele Kaamerale", et eestlaste hulgas on kodulaenuvõlgnikke vähe, kummalisel kombel on aga võlanõustaja Terje Läätsi poole pöörduvatest inimestest koguni ligi kolmandik just kodulaenu tagasimaksmisega hädas olevad inimesed, vahendasid ERRi Uudised.

"Saab öelda, et probleeme on, aga see tagasimaksmise probleemide arv ja hulk on viimasel ajal stabiliseerunud. Sellest tulenevalt ma arvan, et nii inimesed kui ka pangad on järjest rohkem ja rohkem leidmas lahendusi nendele muredele, mis kliente kimbutavad," rääkis SEB-i jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Riho Unt.


"Üldarvust võib-olla üks kolmandik on neid, kes on võtnud eluasemelaenu," rääkis Lääts ja lisas, et kõige hullem on see, et on panditud vanemate eluasemed, mis on kõige suurema ohu all.

Ka SEB Baltikumi divisjoni juht Martin Johansson ütles täna uudisteagentuurile Reuters, et olukord laenude tagasimaksmisega Balti riikides muutub järjest hullemaks, kuid raha suurkontsern siia juurde ei too.

Nii võlanõustaja Lääts kui ka suuremate pankade esindajad soovitavad inimestel makseraskuste tekkimisel koheselt pangaga suhelda, sest kõik pangad pakuvad erisuguseid võimalusi võlgnevuste kuhjumise vältimiseks.