Samas varjutab rakendust tume pilv, sest järjest enam on juttu sellest, kuidas selle rakenduse kasutajad peaks olema ettevaatlikud. Nimelt on küsitav näiteks rakenduse algoritm, mis igale kasutajale omanäolise sisu ette söödab. Kuid räägitakse ka liigsest kasutajate andmete kogumisest.

Kõige suuremaks probleemiks peetakse fakti, et tegemist on Hiina ettevõttega ehk tekib küsimus – kuhu kasutajate andmed täpsemalt jõuavad ja mida nendega tehakse?

Delfi TV ja Faktikontroll rääkisid nii IT-valdkonna kui ka andmeturvalisuse ekspertidega, et selgeks teha, kas ja kuidas TikTokki kasutada.

2. novembril kirjutas väljaanne The Guardian, kuidas TikTok uuendas enda kasutusõigusi ning uuenduse alusel võivad eurooplaste andmed jõuda Hiina.

„Tuginedes tõendatud vajadusele teha oma tööd, järgides mitmeid tugevaid turbekontrolli- ja heakskiitmisprotokolle ning kasutades GDPR-i (EL-i üldine andmekaitsemäärus – toim) lubatud meetodeid, lubame teatud töötajatele oma kontsernis, kes asuvad Brasiilias, Kanadas, Hiinas, Iisraelis, Jaapanis, Malaisias, Filipiinidel, Singapuris, Lõuna-Koreas ja Ameerika Ühendriikides, kaugjuurdepääsu TikToki Euroopa kasutajaandmetele,“ ütles TikToki privaatsusjuht Euroopas Elaine Fox.