Jüri Ratase peamise kriitika alla langes eakate pikaajaline hooldus, mille kättesaadavaks muutmist esitas tänane valitsus ühe oma peamise võiduna. Ratase sõnul pole see jätkusuutlik ja eakate hoolduse rahastamiseks tuleks kehtestada kohustuslik kindlustusmaks.

Kuidas ta aga põhjendas seda, et samalaadses kontekstis ehk teise pensionisamba puhul hääletas tema valitsus pensionikogumise vabatahtlikkuse poolt? Ja miks ei plaani Keskerakond enam pidurdada eestikeelsele haridusele üleminekut?

Eesti 200 tavatseb aga rääkida pikast plaanist, kuid valimis- ja eriti koalitsioonitsüklid on märksa lühemad. Oleks erakonnal üldse idee, mida konkreetset annab ära teha näiteks energeetikas selleks, et pooleteise aastaga saavutada läbimurre? Kus on Eesti 200 lühike plaan?

Varivalitsuse esimene pressikonverents suunas kriitilise valgusvihu nii praegusele valitsusele kui ka tema varjule. Valitsuse kohta oli ikkagi peamine kriitika: kuidas on end kasinuse etalonina esitlev Reformierakond enne valimisi riigi rahakoti nii pudenema jätnud?

Vaata ja kuula siit pressikonverentsi, mis jäljendab varjuna sama, mida päris valitsus annab igal neljapäeval kl 12 Stenbocki majas!

VARIVALITSUS

Vanad meremehed teadnud rääkida, et vaid saatanal pole varju. Vari annab igale inimesele, aga ka nähtusele otsekui teise mõõtme, peegelduse, milles maailm paistab hoopis teistes toonides. Vari ei pea olema üldegi sünge ega tume, vaid saab olla välklev ja värviline, otsekui tulesäde seinal. Just sellisena hakkab loodetavasti Eesti Päevalehe ning Delfi katuse all kogunev, Eesti 200 ja Keskerakonna variministrite valitsus jälgima praeguse, viimaseid kuid tegutseva pärisvalitsuse tegemisi. Ja nii on üks mõõde juures ka lugejate-kuulajate-vaatajatel, et anda 5. märtsiga tipnevatel valimistel hinnang: kes varjutab keda?

Tänane esimene pressikonverents oli aga alles algus. Järgmistel nädalatel astuvad podcastides üles ka varivalitsuse järgmised ministrid. Peaaegu iga päev ilmuvad arvamuslood ja… eks ootame ka vastukaja. Avalöök on antud, elagu demokraatia ning selle pidupäev, valimised!

1x
00:00