Ehk siis – kas Elektrilevi peaks olema lahus Eesti Energiast? Sarnaselt pärisministritele läksid siin omavahel tülli ka varivalitsejad. Miks see teema nii kirgi kütab?

** Valitsuse pressikonverentsil kiitles Kaja Kallas, kuidas vaid Reformierakond on see, kes hoolib Nursipalu harjutusväljaku näitel Eesti kaitsevõimest. Keskerakonna variminister Jaanus Karilaid süüdistas siin oma Eesti 200 kolleegi Marek Reinaasa, et too on vaid Reformierakonna puudel.

Korruptsioon või diktatuur

Kuid kõige tõsisemaks kokkupõrkekohaks võib kujuneda kujuteldavas Eesti 200 ja Keskerakonna koalitsioonis poliitilise võimu puhastamine korruptsioonist. „Kõige esimene asi, mida riigikogu peaks ära tegema, on see, et kriminaalkorras karistatud erakonnad ei saaks käest toetus, sest see ongi see hüve, mille nimel kuriteod korda saadeti. Selles mõttes olen täiesti jahmunud, et minuga siin ühe laua taga istub Eesti esisupsutaja.“

„Ajaloost on teada kaks perioodi, kus erakondade ja poliitikute likvideerimisega tegeldi,“ pareeris Karilaid. „Eesti vabariigi ajal tegelesid sellega Eenpalu, Päts ja Laidoner. Vabadussõdalased poliitilisest armukadedusest kantuna likvideeriti. Teine epohh puudutas Nõukogude Eestit, kus samuti mindi erakondi likvideerima. Eks Eesti 200-l on omad eeskujud.“

Kuula Krister Parise juhitud „Varivalitsuse erisaadet“, kus sama tulist kriitikat jagus ka praegusele valitsusele, siit!

1x
00:00