Kavas kohtuvad 20. sajandi minimalistlik rütmiline energia, rikkalikud helivärvigammad ja melanhoolsed harmooniad. Poola helilooja ja rahvusvaheliselt tuntud Poola päritolu filmide muusika autori Wojciech Kilari „Orawa“ ja romantismiajastu klassiku Johannes Brahmsi Keelpillikvintett op. 111.

Prantsuse heliloojate Henri Dutilleux’ „Mystère de l’instant“ ja Claude Debussy „La plus que lente“ esitamiseks liitub muusikutega laval Miklós Lukács oma Ungarist kohale toodud kontsert-cimbalomil. Pill meenutab suurt kannelt, mille rahvapärasemaid versioone kasutatakse laialdaselt Balkani, Karpaatia ja Ungari rahvamuusikas.

Andres Kaljustet on sel kontserdil dirigendi rollis, samuti näeb ja kuuleb teda mängimas viiulit. „Andrest on õnnistatud lausa kaubamärgiliku loomuliku musikaalsuse ja tundliku kõlakäsitlusega ning võimega saavutada orkestrantidega kerge ja loomulik side,“ on öelnud Andres Kaljuste kohta rahvusvaheliselt üks kõige tuntumaid eestlasest dirigente Paavo Järvi.

Mitmekülgne muusik Andres Kaljuste on publikule tuttav nii dirigendi-, viiuli- kui ka vioolamängija rollis. Samuti on ta hiljuti avatud Tallinna Muusika- ja Balletikooli klassikalise muusika loovjuht ning käesolevast hooajast Elleri Sinfonietta dirigent.

Tallinna Kammerorkester, asutatud 1993. aastal, on Eesti ainus püsikoosseisuline keelpilliorkester. Kollektiivi asutaja, kunstiline juht ja peadirigent on Tõnu Kaljuste. 2014. aastal oli Tallinna Kammerorkester kaastegev Arvo Pärdi autoriplaadil „Adam’s Lament“, mis tõi dirigent Tõnu Kaljustele Grammy.