Marika Goldman on kogenud kultuurikorralduse, turunduse ja kommunikatsiooni valdkonna professionaal, omades pikaaegset ja mitmekülgset kultuurikorralduse ja üritusturunduse kogemust nii avalikus kui ka erasektoris.

Goldman on varem töötanud EASi ja KredExi ühendasutuse välisinvesteeringute keskuses, kus tegeles kõrgetasemeliste Eesti ärikeskkonda tutvustavate sündmuste korraldamisega nii Eestis kui ka sihtriikides. Lisaks on ta varem töötanud Vanemuise teatris produtsendina ja Eesti Teatri Festivali „Draama“ tegevjuhina.

Goldman on lõpetanud Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia kultuurikorralduse eriala ning saanud magistrikraadi kommunikatsioonijuhtimises Tartu Ülikoolist. Goldman on valitud 2018. aasta Tartu linna aasta kultuurikorraldajaks.

Eesti kultuuriesindaja peamine ülesanne on eesti kultuuri tutvustamine Suurbritannias ning kahe maa vaheliste kultuurisuhete edendamine ja hoidmine. Eestil on kultuuriesindajad kuuel maal - Euroopa Liidu juures ja Belgias, Saksamaal, Suurbritannias, Prantsusmaal, Soomes ja Rootsis.