Prigožin on kaitseministeeriumi avalikku ründamist endale varemgi lubanud, ent mai algusest on see muutunud regulaarseks. 5. mail nõudis ärimees, et kaitseministeerium annaks talle Bahmutis lahingute jätkamiseks laskemoona, sest muidu tõmbavat ta oma palgasõdurid sealt viie päeva pärast välja. 6. mail tegi Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov ettepaneku, et president Vladimir Putin saadaks neid positsioone hoidma hoopis tšetšeeni pataljoni Ahmat, ja Prigožin andis mõista, et on selle lahendusega nõus. Päev hiljem, 7. mail teatas Wagneri asutaja, et kaitseministeerium on talle siiski laskemoona lubanud ja Wagner jääb Bahmutisse.

Aga juba 9. mail avaldas Prigožin 27-minutilise video, milles rääkis, et tema üksused on saanud kõigest kümnendiku vajalikust laskemoonast, ja alustas jälle kaitseministeeriumilt väljapressimist. Muu hulgas teatas Prigožin, et üks Vene armee regulaarüksuseid on juba Bahmutist jalga lasknud. Erilist vastukaja tekitas sotsiaalmeedias Prigožini kommentaar „õnnelikust taadikesest“.

„Ühed inimesed võitlevad ja teised inimesed on kunagi elu jooksul kuskilt õppinud, et vaja on reserve, ning nii nad muudkui säästavad, säästavad ja säästavad neid reserve,“ kirus Prigožin.

Jaga
Kommentaarid