Eks ta ole nüüdki nii, et kõigis Venemaa hädades on süüdi kuritahtlik Ameerika, ka sõda Ukrainas olla nende sepistatud ning anekdoote luuakse seal endisel moel suurtel kiirustel ja hulgakaupa.

Paraku pole vene inimesel selleks, et elu ja võimu üle nalja visata ameeriklasi tarvis, venelastel on endil huumorimeelt ning sõnaseadmisoskust piisavalt. Samuti annab Venemaa täies oma absurdsuses anekdootideks küllaga ainest.

„Kus te olite 9 aastat“ võtab kokku Venemaa viimase üheksa aasta ajaloo anekdootides. Sellest piisab, et saada teada, mis meie idanaabrite juures toimunud on, küll aga mitte mõista, sest juba ammu-ammu kirjutas Vene poeet Fjodor Tjutšev, et mõistusega ei saa Venemaad võtta, seda saab vaid uskuda.

Noor naine kõrges vanuses Putinile: „Alusta sõda – võib-olla tõuseb sul vähemalt reiting...“

*

Meie president võib vastata igasugustele küsimustele. Siin on lisatud igasuguste küsimuste nimekiri.

*

„Härra president, miks meil on nii müüdavad ametnikud?“

„Pole teie asi. Milliseid müüdi, selliseid ostsingi.“

*

Valid neli korda Putini – saad kingituseks Medvedjevi!

*

Viipekeelsed tõlgid näitavad selleks, et mitte tõlkida pikka fraasi „Vene Föderatsiooni president Vladimir Vladimirovitš Putin“ lihtsalt keskmist sõrme.

*

Venemaa kaitseministeeriumi hoones toimus tulekahju, mille tõttu hävisid dokumendid ministeeriumi omandist mitmekümne miljardi rubla ulatuses.

*

Protesti märgina sanktsioonide vastu otsustasid Vene oligarhid viia oma pangakontod ja lapsed Inglismaalt Šveitsi.

*

Patriarh Kirill mõistab hukka venelased, kes kasutavad välismaiseid sõnu. Tuletage talle meelde, et nii „patriarh“ kui ka „Kirill“ on välismaised sõnad.

*

Aritmeetikaülesanne: Kolja ja Saša saavad palka 50 000 rubla kuus. Kolja naine kulutab kuus 500 000 rubla, Saša naine aastas 5 miljonit rubla. Küsimus: kes meestest töötab linnapeaasetäitjana ja kes oblasti kuberneri asetäitjana?

*

Matemaatikaeksamil...

„Ma panen teile kolme, kui tõestate ära selle teoreemi.“

„Kuid see on Fermat’ teoreem, seda ei suutnud ka autor ise tõestada.“

„Aga teda ei ähvardanud ka sõjaväkke võtmine, noormees.“

*

Ühesõnaga, raamat on täis Venemaa viimase üheksa aasta ajalugu. Aga... Miks ei võiks kirja panna venelaste kogu mineviku anekdootides Rjurikust alates, nii umbes sajas köites? Selles oleks tõde oluliselt rohkem, kui Putini loodud Venemaa ajaloos.