Elina Martinson on Eesti lauljatar, kes on mõned aastad aktiivselt esinemisest küll kõrvale hoidnud, kuid lavadest eemal oldud aja vältel on Elina enda sõnul palju kasvanud nii laulukirjutaja, muusiku kui ka üleüldse inimesena. Varasemalt džässmaastikul enamasti live-bändiga koos figureerinud Martinson on astunud sammu produtseeritud muusika suunas ning tunneb end hetkel koduselt just selles valdkonnas. Möödunud aasta novembris avaldas Elina singli „Thousand Times“ ning selle aasta aprillikuus laulu „To Everybody“.

Oma muusikavaliku kohta ütleb Elina nii (kuulata saab ka siit):

Britey Spears - Everytime

Minu lapsepõlv möödus Britney Spearsi kuulates. Tegemist oli ju maailmakuulsa popstaariga. Kui olin 9-aastane, siis minu õe abikaasa lubas, et kui ma tema auto ära pesen, siis ta kingib mulle Britney Spearsi kogumiku. Mõeldud - tehtud. Rõõm oli maakera suurune.

Christina Aguilera - Beautiful

Kuna andsin juba lasteaias oma rühmakaaslastele kontserte, siis mind köitsid juba lapseeas lauljad, kelle vokaaltehnika on fenomenaalne. Võiks öelda, et Christina oli minu kõige esimene lauluõpetaja. Kuulasin ja püüdsin jäljendada kõike mida kuulsin.

Jessie J - Who You Are

Kolmas melanhoolseks kalduv laul naisvokalisti poolt - siit joonistub välja juba mingi muster. Jessie J on järjekordne imeline artist, kes õpetas mulle väga palju. See laul on aga üks neist, mida mina pole tänase päevani suutnud tervikuna „maha laulda“.

(allolevalt YouTube'i lingilt saab kuulata järjest kogu muusikavalikut)

The Cinematic Orchestra - Man With A Movie Camera

Teeme nüüd asja põnevaks ja tüürime popartistidest täiesti teise suunda. The Cinematic Orchestra on bänd, mille avastasin teismelisena. Mul on tavaliselt kaks äärmust – kas kuulan hõbekõrisid või instrumentaalset muusikat, aga on ka erandeid.

Bonobo - Silver

Olen suur meeleolumuusika armastaja. Tihtipeale meeldib lihtsalt oleskleda ja mitte analüüsida kuulatavat. Muusikule on see teinekord challenging. Bonobo muusika on irooniliselt kui muusika minu kõrvadele.

Tame Impala - Apocalypse Dreams

Esimene lugu, mida sellelt artistilt kuulsin. Armusin esimestest momentidest. Endiselt üks kõige lemmikumaid artiste.

Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Dream A Little Dream Of Me

Kuna olen õppinud džässlaulu, siis ei saaks sellest listist tervikut ilma mõne džässistandardita. See laul on üks minu lemmikuid. Selle meloodilise ülesehituse ja armunud sõnade juures on minu jaoks midagi paeluvat.

Amy Winehouse - Me and Mr Jones

Minu suurim muusikaline eeskuju ja ka kõige suurem mõjutaja. Amy looming ja üleüldse tema lugu on minu jaoks sügavalt hinge puudutav.

Vaiko Eplik - Sylvester otsustab surra

Viskan vahele ka midagi kodumaist, mis on minu jaoks ääretult erakordne. Millegipärast ei ole kodumaise muusikaga sügavat klappi leidnud, aga Eplik on minu jaoks erand. Tema helikeel on väga eriline.

Red Hot Chili Peppers - Scar Tissue

See bänd hoiab oma kohta sügaval minu südames. Olen nende kõik albumid korduvalt läbi kuulanud ja mitu korda ka lugenud Anthony Kiedis’e biograafiat „Scar Tissue“. Mul on selline tunne, nagu oleksin koos nendega kasvanud ja nad on minu parimad sõbrad. Siinkohal ka mainin, et üheteistkümnenda loona siit listist tooksin välja mõne John Frusciante loo.