Kultuuribiidis jagab Lennart lugusid, mida on kuulanud näiteks purjekal tähistaevast vaadates või kaob nendesse kirjutades ära. Kuulata saab muusikavalikut ka siit.

Radiohead – Codex

Thom Yorke’i ja Radiohead’i looming on mind saatnud läbi muusikalise eneseleidmise teekonna. Codex on tõeliselt puhastava mõjuga lugu. Nagu värske tuuleiil või vihm pärast pikka põuda, mis muremõtted minema viib.

Jon Hopkins – Immunity (Asleep versions)

Asleep Versions on mu lemmik album Jon Hopkinsilt. Ta salvestas selle Islandil ja seal on tugevalt tunda põhjamaist müstikat ja looduse pärisosa ja iseväärtust. King Creosote laul sobitub valatult Jon Hopkinsi klassikalise klaveri ja elektrooniliste helidega.

Jaga Jazzist – Swedenborgske Rom

Selle loo kuulamine on kõige paremini õnnestunud öistel tundidel seiklusrikka päeva lõpus lamades. Meenub, kuidas aastaid tagasi Poola purjeka Chopin tekil lamasin ja keset Läänemerd tähistaeva all kõikuvaid maste jälgisin.

Broken Social Scene – 7/4 (Shoreline)

Ülimõnusa meeleolu ja minekuga lugu juba küllaltki ammustest indie-muusika kuulamise aegadest. See lugu on aga siiani kestma jäänud.

(allolevalt YouTube'i lingilt saab järjest kuulata kogu muusikavalikut)

Maili Metssalu – Purpur

See lugu sobib ideaalselt nii sügisesse meeleolusse kui ka suveõhtusse, kevadhommikusse. Kõikjale tekitab ta õdusa ja elusa tunde. Eelmise aasta SÄRINal sai kuulda seda lugu ka täiskoosseisus bändiga. Plaadiversioonil on omad võlud.

Sander Mölder & RÜÜT – Lenda-lenda

Eestis segatakse oskuslikult pärimust ja elektroonikat ja üheks parimaks näiteks on album „Lendas meie kopelisse“. Lugu „Lenda-lenda“ suudab esile manada väga erilisi tundmusi – soojust, rõõmu kuid samas sügavat igatsust ja seda kõike korraga, nii et katarsis on lihtne tekkima.

Sudan Archives – Come Meh Way

Väga naudin, kui akustilisi instrumente on maitsekalt segatud elektroonikalise muusikaga. Sudani pärimusmuusika tänapäevases võtmes, paeluv viiuliviis ja bassised noodid, mida kuulates on raske paigale jääda.

Hidden Orchestra - Spoken

Üks parimaid keskendumismuusikaid. Hidden Orchestra oskab imeliselt hästi tekitada muusikaruume ja jooksvaid pilte. Kuigi kasutan tihti nende muusikat kirjutamise taustaks, siis kaon vahest ikkagi sinna sisse ära. Tegemist on Brightonist pärit Joe Achesoni soolo projektiga kuid elusmuusikana esitatakse seda mitmeliikmeliselt.

Henri Texier – L’éléphant

Harva juhtub, kui mõni pala jääb niivõrd tugevalt meelde mõnest filmist või sarjast. See pala jõudis minuni läbi seriaali „The Playlist“, mis räägib Spotify sünniloo läbi mitme asja juures olnud inimese perspektiivi. Igatahes Henri Texier on geniaalne kontrabassimängija ja kogu tema looming on kuulamist väärt.

Lepo Sumera – Pala aastast 1981

Mäletan hästi, et istusime sõbraga ülikooli ajal Pika tänava kommuunis. Meil mängis seal pidevalt muusika ja olin ka selle loo playlist’i tõstnud ning sõber küsis keset vestlust hämmastunud pilgul, et mis asi see veel on. Ja jäime mõlemad lummatult kuulama.

Raplas toimuva kultuurifestivali SÄRIN programmist leiab nii Claire’s Birthday, Rita Ray, Singer Vingeri kui ka Fopaa!, „Savvusanna sõsarad“, Sanna Kartau, Merilin Mandeli kui ka paljud teised.