Ukraina sõjaliste ekspertide andmetel proovib aga Ukraina armee oma ohvitsere otsesest lahingutegevusest võimalikult palju säästa, sest tasemel ohvitseride väljaõppeprotsess on nii pikk, et sõja ajal oleks nende kaotust väga keeruline korvata.

Lõunarindel on jätkuvalt ägedad lahingud Robotõne ümbruses. Ukraina poole andmetel on Venemaa Tokmaki suuna kaitsmisel läinud vaat et meeleheitlikele sammudele. Nii üritavad nad kasutada termobaarilisi relvi TOS-1, mis aga ei lase eriti kaugele ning seetõttu tuleb nad rindejoonele lähedale tuua, kus nad on aga rallidroonide löögiulatuses.

Venemaa dessantväelased on seal kõige tavalisemate jalaväelaste rollis ning kassettlaskemoona kaudu kaotab Venemaa armee seal oma kõige võitlusvõimelisemaid sõdureid. Stepis toimuvates lahingutes on mõlemal poolel luuredroonid õhus ning on ülevaade vastase liikumisest, aga määravaks saab, kelle suurtükid lasevad kaugemale ja täpsemalt.

Selles osas on Ukrainal selge eelis, mida nad ei jäta kasutamata, kas on Venemaa suurtükkidest paljud järelveetavad, seega võtab nende teisaldamine rohkem aega ning Ukraina suurtükiradarid suudavad kiirelt nad avastada ja täpset tuld anda.

Kui Venemaa otsustab sellises olukorras rindejoone hoidmise nimel oma dessantväelasi ohverdada, siis sobib see Ukraina jaoks päris hästi.